*azuriah's family FotoPage*

By: azuriah abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-May-2008 08:26 Email | Share | | Bookmark
Sama tak?

 
 
 
View all 4 photos...
Memandangkan dua beradik tu tok bangun tido lagi, baik mama update FP. Dan darimi bangun, mmg tokleh buat kerja doh...duk sibuk dgn tangan dia jah...
Pics ni mama ambik masa my sons pakai baju melayu raya last year, buat baju tido memandangkan semua dah singkat.Senteng!!!
Ramai member mama ckp muka dua sons ni sama, org tganu n kelate said, ambik tepek... mmg bila belek2 gambar baihaqi ms kecik, mmg darimi pun muka lagu tu jgk. Cuma bezanya, darimi lebih kecik dari baihaqi. Darimi kurang mkn nasik till today. Susu pun kurang.. That's why la kecik nok banding dgn baihaqi ms baya yg sama.











Monday, 5-May-2008 07:53 Email | Share | | Bookmark
Menghitung Hari..... naik rumah baruuuuu....

 
 
 
View all 4 photos...
Agak lama jgk mama tok dan masa langsung nok update FP ni. Bz pasal gapo pun to tau. Balik sek, tengok2 jam dekat pukul 3. Then, terkocoh2 g semayang zohor. On Tuesdays, ada Kokurikulum kat sekolah. Sundays, mama have to teach xtra class for year 6 till 3pm. In th evening plk, almost…kami sekeluarga g dkt rumah yg bakal diduduki, InsyaAllah cuti sekolah bulan 5 nanti. Buat apa2 yg patut, ayah cangkul tanah yg tok rata, mama pulok paka duk hambat darimi jah. Baihaqi dgn lorry n spade dia jah, kaut tanah masuk dlm lorry, then buang balik, masuk balik… malam pulok, nok buat kerja, kena tunggu si kecik tido dulu…tamboh pulok loni panda doh saing dgn abe long..slagi abe long tok tido, selagi tu lah dia duk ‘galok’. Last2, tutup lampu seluruh rumah, baru lah tido. Masalahnya, dgn mama n ayoh tido sama sampai ke pagi… So, start balik rutin sama.
Plus, nok balik tmerah pun tokleh, ayah tokleh nok tinggal rumah coz now tgh wayaring . Paham2 la, segala jenis besi n wayar memang sentiasa diintai oleh mat drug…mmg kena gi prati sokmo. Lagipun, dh ada rumah dekat kawasan tu yg in progress wayaring, hbs dikebas mat drug...So, baik beware...
Actually, hari ni plan nok gi tengok perabot. Nok beli apa2yg patut untuk rumah baru…. Chewasssss!!!!! But, bila tengok dua bradik tu tido, kensel terus. So, dapat la mama duk sskejap dpn komp….. sempat la ambik pic gaya bebas dua beradik tu tido..... Abe Long yg tok lepas dgn mask ultraman, patung ultraman n adik dgn asyik duk hisap thumb.


Anak2 terunaku...






Friday, 25-Apr-2008 01:34 Email | Share | | Bookmark
Ayoh @Kenyir

 
 
 
View all 12 photos...
Inilah gambar2 yg ayoh snap hasil gi makan angin tinggal mama n kids kat rumah tunggang langgang kat rumah... Hheheheheee... ayoh jgn mareee... gurau jerr...
Dah byk hari my hubby tanya,"Masuk doh gambar dlm FP?" Aii.... Dia pulak yg lebih2... So, untuk tidak menghampakan ayoh n friends, ni lah gambar2 nya...



Kami sekeluarga mmg dah sampai dekat Kenyir ni... tapi, just birai2 jer... duk lepak2 dekat Pengkalan Gawi tu jer... Nak naik bot ronda2, tak dok geng plus darimi still kecik. dalam 6 bulan rasanya masa tu.. tak berani nok bwk deep through the lake...





dari atas bot...


Ayoh dgn ikan toman... bila ditanya, "pancing sendiri ke?" dgn bangga ayoh jawab..."ho lah...." sambil tersengih-sengih. Lama lepas tu, baru tau ikan toman tu dipancing guna 'tauk'...




Apa yg pasti, ikan toman tu dah selamat dimakan ayoh... goreng bawang berlada...

Ni pulok air terjun Lasir ditengah2 tasik kenyir...





ada byk lagi pic... nanti laa, edit smula..Ni pulok, ayoh n the Geng ...KSPK Seni 2008 IPKT Batu Rakit.







Friday, 18-Apr-2008 09:12 Email | Share | | Bookmark
testing...

before this, mama ada la buat testing power guna photo impact. bukan photo shop. software ada, but tok ingat doh nok create guana...


Friday, 18-Apr-2008 03:39 Email | Share | | Bookmark
SAMBUTAN MAULIDURRASUL 1429 HIJRAH - SKPH

wajah ceria 3 kaliber..
PK1, cikgu MuDa...
setiap kelas kena buat 5 sepanduk, untuk dinilai...
View all 11 photos...
Hari ni, mama ada masa nak duk depan komputer... ayah is not at home. ayah gi Kenyir, 2days 1 night dengan coursemates and art lecturers. Esok baliklaaa, so, tinggalla mama n hero 2 orang ni.. digital camera pun ayah bwk, so, tok leh la mama nok paste abe long and darimi's pic... semua dlm camera. takpe, nanti ayah balik kenyir, boleh mama masuk gambar kat kenyir pulok....

Mama nak recall sambutan hari maulidurrasul peringkat sekolah baru2 ni. baru pun tok la baru jugok, 3 april lepas..


pagi- semua berkumpul di tapak pehimpunan sebelum berarak depan sekolah, then buat u turn, balik semula ke sekolah...







antara sepanduk hasil kreativiti murid2.



ada byk lg... tungguuuuuuu.. nok gi masak kejap.


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net