*azuriah's family FotoPage*

By: azuriah abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 15-Oct-2009 13:59 Email | Share | | Bookmark
umurku sebulan.....

1hari
hehe... see, my body katang....
my healthy muscle
Kelmarin @ semalam kata org luar dr kltan n trg....
puteriku cukup sebulan..... n kena inject.
berat ms lahir, 3.63kg... timbang kmarin, 4.5kg... okla tuu....

umo 1 hari


1 bulan..
hehe..



Sunday, 27-Sep-2009 08:34 Email | Share | | Bookmark
My Princess - Tengku Nisa Amni

 
 
 
View all 24 photos...
Due date 090909 nampaknya tak menjadi... Nisa Amni lahir pada subuh hari Isnin 14 September 2009. 5 hari lewat.berat 3.63kg. Abe long lewat 3 hari, abe ngah lewat 4 hari, n Nisa lewat 5 hari... nanti next bby lewat 6 hari kott...
2,3 hari sblm deliver, mama dah rasa x sedap... kejap2 sakit perut, then lepas bukak puasa, bby senyap... tak sakit2. sakit main2. esoknya pulak, start pagi, dia start sakit perut... lepas bukak puasa, senyap...
13 hb, ahad,
mama dah tak pegi sekolah..nk jalan pun sakit.. cuti rehat la nampknya.. but before that, mmg larat pegi sekolah... mengajar pun kat bilik SAL.. dah tak larat nak naik tangga tingkat 3.
Ahad malam isnin tu, lps bukak puasa, ingatkan dah tak sakit perut... rupanya tak hilang2.. mcm tau2 je nak bersalin mlm tu, mama n ayah kerah tenaga kemas rumah.. lipat kain, sidai kain, pack baju 2 hero (nak standby export rumah nenek)..
Stat pkl 11 mlm, contraction 5 minit sekali... tp takde keluar tanda pun... ayah dah byk kali tanya, nak g hosp x? mama blh thn lgi... sampailah jam 1.30 pg... sakit tak hilang2. 5 minit sekali... tp still main2. Pkl 2pg, lps siap2, kami ke hosp...
Smpai kat hosp, doctor (HUUUU... doctor laki!!!! Muda plk tuuuuuu!!!!)cek baru 3 cm... kena masuk wad dulu. Ikut prosedur, 5cm baru masuk labor room. Then, ms nurse scan jantung bby, sakit makin kuat, cek jln, dh 5 cm, terus masuk labor room. Tel ayah dulu tanya dia dah sahur ke belum.. nasib baik KFC bukak 24 jam. 4.30 am masuk labor room.. dlm 5.15 pg, doctor ( kali ni pompuan, tapi Ya Allah mudanyaaaaa... ntah kawin ke tidak lagi doc tu... dah la kecil moloek orgnya) pecahkan air ketuban... stat dr situ sakit tak henti2... then,ayah masuk dlm labor room... then, 5.58 dah selamat... lahirlah puteri sulung maama...alhamdulillahh... syukur sbb dpt bby girl n sakit pun sekejap jer...
Petangnya dah boleh balik rumah... yippee...
15 Sept-
nurse dtg rumah, suruh g check jaundis. Bila check, jaundis nisa tinggi sgt. Umur sehari=184. Had bg umur sehari Cuma 150. Doctor suruh masuk wad, ingat nak masuk esok pagi, tp bila doctor cakap, may b jaundis akan naik tinggi pd belah mlm.. so, lps bukak puasa, pegi smula HSNZ, kena masuk wad... huuu... sian nisa.. mama baru sempat peluk semalaman jer... bila masuk wad, mama dah tokleh tahan air mata bila tgk nisa Cuma pakai pampers n kena tido dlm bekas plastic tanpa alas... lampu biru atas n bawah sebab jaundis agak tinggi..sepanjang nurse ambik data, mama nangis tak henti2 sampai lah ke rumah.. mama terpaksa balik sebab wad utk ibu tunggu bby tgh renovate.
16 sept...
pagi2 lagi, dlm pkl 7pg, mama n ayah ke hosp dgn mata bengkak sbb menangis semalaman.kat hosp, Sekali lg mama nangis tgk nisa... ambik nisa just utk menyusu... nurse tak bg pgg lama2 coz better dia utk bwh lampu yg kaler biru tu, so, kuning dia cepat turun... tghari, mama pegi lagi... mlm tu pun pegi jgk...
17sept...
pagi, mama n ayah ke hosp lagi... lega tengok nisa dah tido dgn alas... lampu biru belah atas jer... kali ni mama dah tak berendam air mata.. coz tengok bby lain lagi teruk... yg tak cukup bulan... demam, wayar sana wayar sini... syukur nisa just kuning... tu pun tak teruk sgt nak banding bby lain ada yg 300 lebih. Then, kami blk rumah.. tghri tu, dlm ms kami bersiap2 nak ke hosp plk, pihak hosp tel ayah... nisa dah boleh balik... sukanya Allah saja yg tahu... mama boleh peluk nisa puas2......



simply fresh from the labor room



such a small foot...



gelang raya 2009 paling glamerrr...


acara tido mcm dlm wad masa jaundisss..





Abe long masa mula2 tgk adik dia yg baru ni, duk sibuk tanya mcm2 soalan yg pelik2.
masa adik nangis, dia tanya, mama bakpe gigi baby takdok? gigi dia patah ke?
masa mama salin pampers adik, tanya lagi, mama, bakpe bby takdok 'bird'? bird dia patoh ke mama? HUUU... speechless dibuatnya...

keciknya tangan....


pose raya paling kelam kabut... especially nak ambik pic hero no2. mmg tak reti duduk diam... pgg jet 24 jam... byk pic raya spoil sbb dia.. semua jadi candid... nampak muka herot, nampak tangan dia saja, tak pun stndby camera, bila camera nak klik je, dia dah lari ke arah camera, nak tgk muka dia... huuuu... nasib2...


sedeh tauu... mama pakai baju lama je hari raya..
ada baju baru, tp tak matching dgn baju hero2. takpe2... mama raya sakan tahun dpn...Insyaallah.. hehe.


hehe...
my darling and nisa amni... cucu sulung perempuan belah my darling. yg dah ada , 5 hero... yg ke6, baru dpt heroin...


tengok!!!! hero2 ku buat xperimen dgn tripod...



Tuesday, 1-Sep-2009 01:46 Email | Share | | Bookmark
Counting my due date.... huuu..

Hari ni 1st Sept.... my duedate will be on 090909... hopefully my baby will able to see this world on that day... but, my hubby's bfday is on 4th sept.... if it is on that day, it will be the best present to him....
Hemmm... what everlaa... bila2 pun yg penting mama n baby sihat walafiat, doa byk2 agar dimudahkan bersalin... selamat dan sempurna segala2nya... amin...


Tuesday, 1-Sep-2009 00:35 Email | Share | | Bookmark
Sukaneka lepas tension thn 6....

 
 
 
View all 18 photos...
On thursday, before school holiday...
all year 6 six students enjoyed themselves played simple games at the field before fasting and to release their tensionnnnnnsssssss before UPSR... and so with the teachers... hehhee..











Sunday, 16-Aug-2009 15:27 Email | Share | | Bookmark
KEM AKADEMI STAR UPSR- FASA 2

 
 
 
View all 7 photos...
FASA KEDUA DIADAKAN DI SUMAI SUITE HOTEL...sapa2 yag tak tau, letaknya in front of Primula beach Resort, Batu Buruk..
and, my husband n I once again, were chosen by JPN to be the Urusetia for the Camp.
Luckily, we got an apartment to stay for 3d2n. apartment 2 bilik, complete dgn living and kitchen/dining...Realllllyyyyyyy comfortable... TQ JPNT.. hehe..
sapa2 yg dtg dgn family nak jalan2 kat trg, saya cdgkan stay dekat SUMAI SUITE HOTEL..
Mama goyang kaki je this weekend, no need to think about the meals.. we just went down and took our bfast, lunch, teatime, dinner, supper...
mak buyung ni pun makin bertambah2 la berat... dah la last week sampai kena refer doc coz weight gaining.... 2.5kg within a week!!!!
wow!!!!
doc jalal said, baby normal..may be air ketuban byk..no need to worry.. but, kena monitor plk this week...

1 sept 2009
Hehe... baru ada masa utk edit.. ni utk anis yg tanya pic kem upsr fasa 2... sori.... mmg sibuk yg teramat sgt... baru je lps mark paper BI yg tambah nilai..





ni plk, apartment yg kami stay for 3days 2 nites..

Living


kitchen n dining.

masjid ladang from SUMAI


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net