*azuriah's family FotoPage*

By: azuriah abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Mar-2008 05:03 Email | Share | | Bookmark
HAppY BiRtHDaY TenGKu aHMaD BaiHaQi- 4 years old.....

no mood...
nak kek ultramannnn....
Baihaqi n friends..
View all 10 photos...
Birthday Baihaqi sebenar nya on 5th March... Lambat upload pic jer....
Ada cerita sebenarnya sambutan Birthday Abe Long nii..... Mama n ayoh plan nak suruh baihaqi celebrate dekat taska pengadang baru. sekali dengan friends abe long yang dalam 25 org. dah plan, nak tempah kek, packing food for his friends, buat pudding for kakak2 pengasuh and other dishes yg lain. sebab sebelum ni biasanya kami buat dekat rumah grandparents baihaqi. kat tmerah atau kat sini. kira gilir-gilir laa...
Di pendekkan cerita, on 3rd March, mama pun pegila tempah kek dekat ada satu kedai kek. tak payahla mention kedai mana.... Tempah kek nak ada pic ultraman, siap lukis lagi... and janji nak ambik keesokannya... Dah tanya doh, sempat siap tak? Dia kata, sempat... So punya la heppy baihaqi bila dapat tau kek dia ada ultraman Dynaa lagi...

Malam esoknya, pegila mama dekat kedai kek tu nak ambik kek ultraman. Dia kata, 'akak tunggu kejap sebab kek tu, kita buat dekat main shop kita, akak tunggu la kejap." So, mama pun kira oklaa, gi la ronda tempat laon dulu, after 15 minutes, mama pegi balik and very la sedih campur sakit ati bila dia kata, kek tu tak SIAP!!!! Reaon dia- tukang buat kek tu cuti emergency, so, tadak org yang gantiiiii..... Bayanglaa, esok hari jadi abe long, kek tak siap, nak pegi terjah dekat kedai lain pun mana dan doh dengan apa yang kita nakkk...
Ayah dah bengang doh..., then, dia cakap minta maaf banyak2 sebab memang salah pihak dia, and dia offer kek yang ada dekat display rack dengan half price. Kita pun nak kata macam mana lagi..... Baik ambik dari tak de langsung. pilih punya pilih, mama ambik kak bleuberry yang harga RM60.... Yang mahal sekali kat situ.... biar pueh ati den.... So, mama cuma bayar RM30 jer...
Disebabkan dah bayar deposit RM50, dapat balik RM 20. Tapi kesian dekat baihaqi duk tanya mana kek ultrman dia? Just bagi reason, kek ultrman tak siap....
Memang upset sangat malam tu....
balik rumah, letak kek dalm freezer... tadok ati langsung nak amik gambar kek tu...

but, plan mesti diteruskan, buat pudding triffles for kakak pengasuh and packing food jer... mama dah tadak mood nak buat benda lain.

Esoknya, baihaqi sambut birtdhday dekat Taska. Mintak tolong kakak ambik gambar. Masa ambik baihaqi dekat taska, Kakak2 pun duk cerita laaa.... Baihaqi bad mood... may be dia sedih tengok kek dia kot. tak cerita pun dekat kakak pasal kek ultrman dah jadik kek blueberry.... Kakak suruh senyum tak nak, nak potong kek pun masam mencuka... Tak pecaya? Sila tengok gambar....

Nak buat macam mana, dah tak der rezeki.. tak pe abe long, nanti mama tempah dekat kedai lain pulak next year, insya Allah, panjang umuur murah rezeki...

MOGA BAIHAQI AKAN JADI ANAK YANG SOLEH, PINTAR, HORMAT MAMA N AYOH, RAJIN DSB......



See..... how sad he was..














kena kepit aweks pun masam lagii....






Wednesday, 5-Mar-2008 09:46 Email | Share | | Bookmark
TADAAAAAA..... "BoJenG BarUUUU.... Darimi

sebelum
selepas....
sampai tetidor lepas kena 'khejong'...
View all 6 photos...
Petang kemarin pegi kedai gunting Pak Abu yang glamer dekat kg ni. nak gunting rambut darimi yang makin hari makin panjang. till today org duk asyik tanya, laki ke puang? dengan mata bulat, bulu mata lentik, memang mcm girl. Tambah pulak, bila time bangun tido, jd mcm ahli kumpulan rock... "Bergheseng skali". Kemarin cuti pertabalan sultan terengganu. so inilah hasilnya... TADAAAAAAAAA!!!!

selepas pak Abu berhempas pulas buat operasi dekat kepala darimi yang menangis sekuat2kuatnya.... deret kedai dekat2 kedai pak Abu semua pakat dengar...glamer mama n ayoh.... Sampai berpeluh Pak Abu, "kesian dekat budak" dia kata... Sekejap jer. x sampai pun 5 minit. dah siap.. yang bestnya, pak Abu bagi FREE OF CHARGE! Lagipun, rambut kat belakang tak sama... Puah Khejong nok buleh ke siap. Mama memang bwk kamera nak snap... tapi tok teringat lasung ke kamera bila time haru biru mcm kemarin..

So, apa yang boleh amik gambar;masa kat rumah. lepas habis esak tangis kena 'khejong' ke Pak Abu




sebelum...



selepas...muka kesian..

stengah jam slps itu.... tetido keletihan...




inilah gaya saya lepas kena 'khejong' hehehehee



aummmmm....




cakk!!!!!



Wednesday, 5-Mar-2008 06:27 Email | Share | | Bookmark
Tetidorr....

 
 
 
View all 4 photos...
Ni pun kes sama juga dgn aktiviti mengemas rumah pukul 1.30 pagi... tp lain skit. Waktu yg sama, hari yang berbeza, darimi still x tido lagi coz dia tido waktu maghrib, then sedar balik pukul 9.00 mlm. so, memang tak tido la till 2 pagi... Mama tengah menaip, dia duk main sorang2 sambil heret bantal ke sana sini. then, nampak la dia duk landing atas lantai. kaki duk bergerak2 lagi, a few minutes later, mulut bising dah senyap... tengok2 tertido sorang diri atas lantai sambil thumb sucking.....





Inilah tabiat darimi- thumb sucking since he was 4 month. Tak boleh nak tarik thumb dari mulut dia.. masa tido, tarik jer thumb, terus meraung... last2 biarkan aje. tanya dentist pasal ni. bila dentist cakap nothing to be worry.... just jgn biar dia dengan habit ni sampai ada gigi kekal...


Wednesday, 5-Mar-2008 05:51 Email | Share | | Bookmark
Lagun Masjid Kuala Ibai...

 
 
 
View all 12 photos...
Weekend, pegi jalan jalan dekat kuala ibai after asar. at first, pegi dekat pantai Chendering, tp bila nampak ombak kuat sgt, kensel terus.... tengok2 dekat masjid terapung air ok.... terus turun....



wah.....bestnyer...baihaqi siap bawak pail n 'pendeknyer'....

















Monday, 3-Mar-2008 04:57 Email | Share | | Bookmark
Acara Mengemas RUmah

 
 
 
View all 4 photos...
(b) Malam bila tak ingat doh.... about 1.30 am. Si kecik Darimi still tak tido.. ayoh and abe long lama do tido... mama pulok tengoh struggle dengan assignment. so, bermula la operasi mengemas segala buku and segala fail yg ada di meja komputer... termasukla kain2 dalm bakul..









Nok wak guana, anak yg rajin.......


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net